Kuvakaruselli

Turun Riennon Koripallo ry

Turun Riennon organisaatiomuutoksen mukaisesti Riennon koripallotoiminta siirtyi 1.7.2010 alkaen uuteen  lajiyhdistykseen Turun Riennon Koripallo ry:een.  Turun Riennon Koripallo ry on Suomen Koripalloliiton, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu LiikUn ja Turun Riento ry:n jäsen.

Turun Riennon Koripallo ry säännöt

Rekisterinumero 137.381
Y-tunnus 0700536-5

Turun Riento lyhyesti
Voimistelu- ja urheiluseura Riento perustettiin vuonna 1906. Uusi seura jatkoi edeltäjänsä, raittiusseura Toivo II:n alaosaston, voimisteluseura Ponnistuksen toimintaa, lajeina voimistelu ja ”vapaaurheilu” eli yleisurheilu. Koripallo otettiin lajivalikoimaan vuonna 1942. Turun Riento on siis vanhimpia edelleen toimivia koripalloseuroja Suomessa. Vuonna 2010 Riennossa toimii omina lajiyhdistyksinään koripallon lisäksi keilailu, taitoluistelu ja voimistelu. Jäseniä Turun Riennossa on tällä hetkellä noin 900, joista koripallon harrastajia noin 300.

Turun Riennon Koripallo kuuluu Suomen merkittävimpiin naisten ja tyttöjen koripalloseuroihin. Naisten edustusjoukkue pelaa valtakunnallista 1. divisioonaa, A-, B- ja C-tytöt pelaavat ikäluokkiensa valtakunnallisissa kilpasarjoissa. Nuoremmissa junioreissa Riennolla on tyttöjoukkueet jokaisessa ikäluokassa läntisen alueen sarjoissa sekä oma harrasteryhmä Piccolo-Basket alle kouluikäisille lapsille. Riennon Tiikerit pelaavat miesten pyörätuolikoripallon SM-sarjassa. Turun Riennon harrasteryhmissä koripalloilevat peliuransa aktiivisimman vaiheen hetkiseksi unohtaneet tai muuten vain varttuneemmat ja kokeneemmat. Turun Riennon Koripallo sai syyskuussa 2008 Nuori Suomi -sinetin tunnustukseksi tekemästään laadukkaasta nuorisotyöstä.